Wie zijn wij

Maaike ten Wolde heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Groningen. Ze heeft een aantal jaren gewerkt als viool- en AMV-docente en dirigent van diverse ensembles en orkesten aan muziekscholen. Zij is in 2001 gestart met haar eigen vioolles-praktijk. In 2006 is ze zich meer gaan toeleggen op de altviool. Momenteel werkt ze als (alt)viooldocente in haar eigen vioollespraktijk (www.vioolles-groningen.nl) en aan de muziekschool in Veendam. Ze is freelance violiste en altvioliste, in de Filharmonie Noord en diverse ad hoc ensembles.

Michelle van de Braak studeerde cello aan de conservatoria van Enschede en Amsterdam. Ze geeft sinds haar studietijd les aan zowel kinderen als volwassenen. Altijd privé, daarnaast ook aan diverse muziekscholen. Tot 2008 in Winschoten waar ze tevens het -door haar opnieuw opgerichte- beginnersorkest dirigeerde. Momenteel richt ze zich als docent met name op haar eigen praktijk (www.cellolessen.nl). Naast het lesgeven speelde zij 8 jaar in het Randstedelijk Begeleidingsorkest in Zuid-Holland. In Groningen werkt ze als freelance-celliste in ad-hoc ensembles en speelt ze veel kamermuziek.

Sinds enige jaren spelen Maaike en Michelle samen in het Minerva Kwartet (voorheen het Arcobaleno strijkkwartet). Met dit kwartet hebben ze meermalen – het meest recent in januari 2016 – deelgenomen aan Masterclasses door het Bennewitz Quartet uit Praag. Verder vormen zij samen het Duo Divertimento, en treden op bij feestelijke of bijzondere gelegenheden. In die vorm zijn zij ook in te huren.